Okategoriserade

Armar i munnen

17 juli, 2017


Jag får aldrig nog! Ser jag en bläckfisk i en fiskdisk eller på en meny så måste jag ha. Det kan vara lite av en rysk roulette. Har man otur får man en seg historia på tallriken men i de allra flesta fall blir jag lycklig när jag stoppar in en grillad,friterad eller vinkokt arm i munnen. Den milda havssmaken som gifter sig med smaken av citron, örter och olivolja. Den möra konsistensen som inte liknar något annat. Allra bäst smakar det om man sitter vid  havet. Gärna nybadad med hud som stramar av salt och vid ett rangligt bord med pappersduk. Enklaste sättet att tillaga bläckfisk är att lägga den på grillen och sedan skära den i bitar och blanda med olivolja, citronsaft, zest, salt och persilja. Kanske lägga till skuren fänkål med finhackad fänkålsdill. Sapori d’estate! 

Du Kanske Också Skulle Gilla

Inga kommentarer ännu

Lämna en kommentar