Okategoriserade

En nykläckt hemsida!

16 mars, 2017

Hej!

Våren! Det spirar i rabatterna, kvittrar och knoppas i buskarna och och själv har jag sått fröt till en ny hemsida. Här är den! På denna sida tänkte jag försöka dela med mig av mitt – lägga upp recept och berätta om livet på matstudion och i kastrullerna där och hemma. Ett och annat recept kan jag bjuda på, tips, nyheter och länkar till sånt som inspirerar mig. Så varmt välkomna hit och hör gärna av er med tankar eller frågor. Jag börjar med att dela med mig av receptet på lemoncurden jag gjorde i en ljuvlig påsksviss som kommer i nästa nummer av SvD Junior, och som jag fotade i förra veckan. Puss i påsk!

 

LEMONCURD

skal och saft från 2 ekologiska citroner

2 ägg

1 1/2 dl socker

50 g smör skuret i tärningar

 

Du behöver: Måttsats, liten kastrull, visp, glasburk som rymmer 3 deciliter

Häll socker, ägg, citronskal och citronsaft i en liten kastrull och värm på svag värme.

Vispa hela tiden med en handvisp så att curden inte stelnar, och se till att komma åt i botten ordentligt, annars blir det äggröra istället! Curden ska bli tjock som filmjölk.

Ta av kastrullen från värmen och rör ner smör. Rör tills det har smält. Häll upp i en burk med lock. Lemon curd håller sig drygt en vecka i kylskåp.

/Johanna

 

Du Kanske Också Skulle Gilla

2 Kommentarer

  • Svara Helena Thorén 16 april, 2017, kl. 17:51

    Hej Johanna,
    vet du att den första kokboken jag köpte till mina barn (de är nu 23, 26 och 14 år) var din med det blårutiga omslaget. Mycket omtyckt, vissa sidor har fläckar kvar.
    I maj fyller min äldsta, Amanda, 24 år. Hon har sedan hon flyttade ihop med sin pojkvän Linus verkligen börjat laga mat. Jag menar både till vardags och till fest. Därför skulle jag vilja ge henne en matlagningskurs i födelsedagspresent. Har du kurser nuförtiden? Det skulle vara att knyta ihop säcken.
    Vänligen,
    Helena Thorén
    0706-215511
    helena.thoren@axlainformation.se

  • Svara Putte 17 april, 2017, kl. 13:58

    Ser ju fantastiskt ut! Grymt gott!

  • Lämna en kommentar